Хрумкий салат із капусти на зиму за бабусиним рецептом: з’їдається як насіння

Салати на зиму

Навіщо переплачувати гроші за ринкові або магазинні салати з капусти, якщо можна зробити вдома такий хрумкий салат утричі дешевшим і набагато смачнішим.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 1,5 кг;
  • цибуля та солодкий перець, морква, помідори по 500 г;
  • олія соняшникова, 200 мл;
  • сіль, 50 г;
  • цукор, 100 г;
  • оцет столовий 9%, 80 мл.

Процес приготування

Капусту тонко шаткуємо, цибулю ріжемо тонкими півкільцями, солодкий перець – соломкою, помідори часточками. Моркву натираємо на великій тертці або для корейської моркви.

Змішуємо овочі, солимо і перчимо до смаку, всипаємо цукор і вливаємо олію з оцтом. Добре салат перемішуємо та залишаємо на 40 хвилин, періодично перемішуючи.

Хрумкий салат із капусти на зиму за бабусиним рецептом: з'їдається як насіння

Розкладаємо салат у баночки, трохи трамбуємо та заливаємо соком, накриваємо кришками.

Хрумкий салат із капусти на зиму за бабусиним рецептом: з'їдається як насіння

Ставимо банки на рушник у каструлю і наливаємо теплу воду по плечі.

Стерилізуємо з моменту закипання води в каструлі 40 хвилин, якщо маєте 500 г банки.

Закручуємо кришками, перевертаємо і накриваємо до повного остигання.

Хрумкий салат із капусти на зиму за бабусиним рецептом: з'їдається як насіння

Зберігаємо такий салат у підвалі або в коморі.

Така солянка виходить майже класичною, тільки тут капуста хрустка і нагадує свіжий салат.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар