Овочеве асорті, законсервоване в баночки, виходить свіжим, ароматним, овочі зберігають свій натуральний смак.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- солодкий перець, 1 кг;
- гострий перець, 1 кг;
- огірки, 1 кг;
- зелень будь-яка по гарному пучку;
- цибуля, 1 кг;
- помідори, 2 кг;
- часник, 1 головка;
- сіль, 2 ст.л.
Процес приготування
Солодкий перець ріжемо соломкою, цибуля півкільцями, гострий перець шматочками, помідори шматочками, зелень січемо, огірки ріжемо шматочками.
Змішуємо всі овочі та солимо, перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин.
Розкладаємо салат в чисті банки, заливаємо соком, що залишився, накриваємо кришками.
У кожну банку всипаємо по чайній ложці цукру, вливаємо по столовій ложці олії та оцту.
Стерилізуємо банки з моменту закипання води в каструлі та в банках 5 хвилин.
Закручуємо кришки, накриваємо рушником і залишаємо остигати.
Зберігати салат можна в підвалі, коморі.