Галетне печиво відноситься до розряду дієтичних, його можна поєднувати з солоними і солодкими начинками.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти на 20 шт.:
- 110-120 г борошна;
- 30 г. крохмалю;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- 1 ст. л. молока;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 0,5. ч. л. розпушувача;
- дрібка солі.
Процес приготування печива
Яйце збиваємо і змішуємо з молокм, цукром і ваніліном до смаку. Перемішуємо.
Додаємо олію і сіль, перемішуємо.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і крохмалем, просіваємо і частинами додаємо в масу. Вимішуємо тісто лопаткою, потім руками.
Якщо тісто буде ліпковатим, можна додати трохи борошна, але не забивайте борошном.
Стіл присипаємо борошном і розкачуємо пласт товщиною 5 мм.
Ріжемо на квадратики або видавлюємо формочкою.
Деко застеляємо пергаментом, викладаємо печиво і наколюємо виделкою.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 10 хвилин до легкої золотистої скоринки.
З даного об’єму продуктів, у вас вийде близько 20 штук печива.