Таке смачне печиво з сирною начинкою, ви можете готувати не тільки на кожен день – воно чудово виглядає на святковому столі і дуже подобається дітям.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйце, 1 шт;
- цукор, 50 г;
- сіль дрібку;
- кефір або сметана, 150г;
- вершкове масло, 100 г;
- розпушувач, 1 ч.л;
- борошно, близько 300 г.
Для приготування начинки необхідно:
- сир домашній, 200 г;
- пудра цукрова 2 ст.л;
- борошно, 0.5 склянки;
- білок 1 шт.
Процес приготування печива з сирною начинкою
Змішуємо яйце, цукор, сіль і перетираємо віночком, поки не розчиниться цукор.
Додаємо розм’якшене вершкове масло і перетираємо віночком до однорідності.
Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем та ваніліном.
Всипаємо в масу і вимішуємо м’яке та гладке тісто.
Накриваємо плівкою та залишаємо на 10 хвилин.
Для начинки змішуємо всі інгредієнти та перетираємо до однорідності.
Перекладаємо сирну масу в пакет і відрізаємо куточок або використовуємо кондитерський мішок.
Тісто ділимо на дві частини.
Стіл присипаємо борошном і розкачуємо пласти, вирізаємо формою кружечки.
Видавлюємо посередині смужку сирної начинки і защипуємо тісто в середині, щоб вийшла трубочка.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо трубочки, змащуємо збитим жовтком.
Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин.
Охолоджене печиво посипаємо цукровою пудрою.
Дуже м’яке, ніжне та смачне сирне печиво чудово підходить до чаю на сніданок.