Один з найпростіших і найшвидших рецептів печива, який ви точно гідно оціните і занесете в свій блокнот рецептів.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- цукор та вершкове масло по 125 г;
- яйця, 2 шт.;
- арахіс обсмажений, подрібнений, 100 г;
- борошно, близько 350 г;
- розпушувач, 8 г;
- мигдаль або будь-які інші горіхи на смак – подрібнені, какао і жовток для декору печива.
Процес приготування печива
Перетираємо розм’якшене вершкове масло з цукром і вводимо яйця. Масу добре вимішуємо до повної однорідності.
Всипаємо подрібнений арахіс та перемішуємо.
Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу, паралельно всипаємо розпушувач.
Борошна додаємо рівно стільки, щоб отримати м’яку, пружну масу, але не перестарайтесь. Щоб тісто не стало дуже щільним.
Викладаємо тісто на пергамент і розкачуємо качалкою в пласт із товщиною близько 2-3 мм.
Будь-якими формами вирізаємо печиво і перекладаємо на лист, застелений пергаментом.
Збиваємо жовток з какао, змащуємо верх печива, посипаємо подрібненими горіхами на ваш смак.
Можна прикрасити на власний смак
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів близько 15 – 20 хвилин до рум’яності.
Печиво виходить просто дивовижним, хрустким, ароматним, з горіховим смаком.