Рецепт ніжного печива. Гості подумали, що десерт із магазину

Печиво

Солодка здоба приготована за цим рецептом, точно залишиться у ваших блокнотах із сімейним меню. Набір продуктів найпростіший, але в результаті виходить дуже повітряне та ніжне печиво, яке можна зробити і на святковий стіл.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • дріжджі живі, 20 г;
  • тепле молоко та тепла вода по 100 мл;
  • сіль дрібку;
  • білок, 1шт;
  • масло, 80 г;
  • цукор, 2 ст.л;
  • борошно, 500 г;
  • варення на смак, пудра цукрова;
  • жовток, 1 шт. + молоко, 1 ст.л.

Процес приготування печива

Дріжджі кришимо в суміш теплого молока і води, перемішуємо.

Всипаємо цукор і перемішуємо масу віночком, поки цукор не розчиниться.

Борошно просіюємо. Всипаємо в рідку основу сіль і частинами борошно, білок та масло.

Вимішуємо тісто до м’якого та однорідного стану.

Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину

Стіл присипаємо борошном і викладаємо тісто, обминаємо і ділимо на 9 частин.

Рецепт ніжного печива. Гості подумали, що десерт із магазину

Кожен шматочок скачуємо в колобок і потім розкачуємо у круглий пласт із товщиною близько 3 мм. Ділимо на трикутники і складаємо чаркою.

Рецепт ніжного печива. Гості подумали, що десерт із магазину

Середину продавлюємо шпажкою, згортаємо коло і отримуємо листкове печиво.

Рецепт ніжного печива. Гості подумали, що десерт із магазину

Викладаємо на лист, застелений пергаментом, змащуємо збитим жовтком з молоком.

У середину кожного печива видавлюємо з пакета варення чи шоколадну пасту.

Рецепт ніжного печива. Гості подумали, що десерт із магазину

Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин до рум’яності. Обсипаємо цукровою пудрою.

Рецепт ніжного печива. Гості подумали, що десерт із магазину

Печиво виходить ароматним, повітряним, дуже смачним, а головне – апетитно та красиво виглядає.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар