Солодка здоба приготована за цим рецептом, точно залишиться у ваших блокнотах із сімейним меню. Набір продуктів найпростіший, але в результаті виходить дуже повітряне та ніжне печиво, яке можна зробити і на святковий стіл.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- дріжджі живі, 20 г;
- тепле молоко та тепла вода по 100 мл;
- сіль дрібку;
- білок, 1шт;
- масло, 80 г;
- цукор, 2 ст.л;
- борошно, 500 г;
- варення на смак, пудра цукрова;
- жовток, 1 шт. + молоко, 1 ст.л.
Процес приготування печива
Дріжджі кришимо в суміш теплого молока і води, перемішуємо.
Всипаємо цукор і перемішуємо масу віночком, поки цукор не розчиниться.
Борошно просіюємо. Всипаємо в рідку основу сіль і частинами борошно, білок та масло.
Вимішуємо тісто до м’якого та однорідного стану.
Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину
Стіл присипаємо борошном і викладаємо тісто, обминаємо і ділимо на 9 частин.
Кожен шматочок скачуємо в колобок і потім розкачуємо у круглий пласт із товщиною близько 3 мм. Ділимо на трикутники і складаємо чаркою.
Середину продавлюємо шпажкою, згортаємо коло і отримуємо листкове печиво.
Викладаємо на лист, застелений пергаментом, змащуємо збитим жовтком з молоком.
У середину кожного печива видавлюємо з пакета варення чи шоколадну пасту.
Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин до рум’яності. Обсипаємо цукровою пудрою.
Печиво виходить ароматним, повітряним, дуже смачним, а головне – апетитно та красиво виглядає.