Смачний обід в італійському стилі: курка з овочами в білому вині

Другі страви з птиці

Думаєте, що смачненького приготувати на обід, але не хочете довго возитися на кухні? Є вихід: зробіть страву в італійському стилі.

Курка з овочами в білому вині – це неймовірно смачно, красиво і без зайвого клопоту. Подати м’ясо з болгарським перцем і винним соусом можна з будь-яким гарніром, але найкраще воно поєднується з картопляним пюре. Курочка виходить ніжною, м’якою, соковитою і ароматною. Вона чудово доповнюється смаком болгарського перцю, а часничок дарує додатковий аромат і легку нотку пікантності.

Склад продуктів

  • один кілограм курячого м’яса (у мене стегенця);
  • солодкий болгарський перець: один червоного кольору і два зелених;
  • чотири зубчики часнику;
  • половина склянки білого сухого або столового вина;
  • половина склянки води;
  • один стручок гострого перцю;
  • розмарин і сіль – за смаком;
  • оливкова олія.

Курка з овочами в білому вині: покроковий процес приготування

Куряче м’ясо (ви можете використовувати ту частину курки, яку більше люблять у вашій родині) промиваємо і розрізаємо на порційні шматочки. Я стегенця ріжу на три частини.

На розігріту сковороду наливаємо соняшникову олію і розігріваємо його. Олію можете взяти будь-який: і оливкову, і соняшникову, і з кульбаб.

Порада. Якщо будете використовувати ароматну домашню олію з гострим перцем, тоді не потрібно буде додавати стручковий перчик в страву.

Кладемо в гарячу олію зубчики часнику: якщо часник молодий, то можна тільки верхнє лушпиння зняти, не очищати його до кінця.

Туди ж відправляємо шматочки курки, обсмажуємо її на сильному вогні, з двох сторін, протягом 7 хвилин.

Після цього вливаємо сухе біле вино і воду, закриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо м’ясо 30-40 хвилин.

І зелений, і червоний перець нарізаємо тонкими смужками довжину.

Коли м’ясо буде готове і википить велика частина рідини, солимо його і додаємо дрібку розмарину.

Зверху викладаємо весь підготовлений перець, кладемо цілком гострий перчик. Все перемішуємо, знову накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Курка з овочами в білому вині готова: подаємо її на обід або вечерю з будь-яким гарніром.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь