Відмінна вечеря з курячими стегнами та картоплею. Найголовніше, правильно замаринувати м’ясо, щоб воно вийшло ніжним та соковитим.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- стегна курячі, 5 шт;
- картопля, 4 шт;
- печериці, 500 г;
- цибуля, 2 шт;
- вершки 100 мл;
- майонез 5 ст.л;
- яйце, 1 шт;
- часник, 3 зубчики;
- сіль, перець, спеції (паприка, коріандр, куркума тощо);
- гірчиця, 1 ч. л;
- олія соняшникова, 140 г.
Процес приготування другої страви
Яйце перебиваємо вилкою, змішуємо з майонезом, гірчицею, сіллю та перцем, спеціями.
Часник пропускаємо через прес і теж вводимо в масу, перемішуємо.
Укладаємо в соус м’ясо, добре вимішуємо.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і додаємо в м’ясо, перемішуємо руками і давимо цибулю, щоб вона давала сік.
Накриваємо ємність та маринуємо 1 годину. Краще, звісно більше.
Гриби ріжемо пластинками, картоплю невеликими шматочками.
На сковороді обсмажуємо стегна з обох боків.
Викладаємо на м’ясо цибулю із соусу. Накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні.
Обсмажуємо гриби на олії до напівготовності, додаємо картоплю і смажимо до готовності.
Солимо, перчимо та вливаємо вершки, тушкуємо під кришкою близько 10 хвилин.
Дивовижний вершковий гарнір із картоплі та грибів, з м’ясною закускою з пікантними нотами готовий.