Найкращий маринад для курки. Рецепт соковитих та смачних стегон з картоплею

Другі страви з птиці

Відмінна вечеря з курячими стегнами та картоплею. Найголовніше, правильно замаринувати м’ясо, щоб воно вийшло ніжним та соковитим.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • стегна курячі, 5 шт;
  • картопля, 4 шт;
  • печериці, 500 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • вершки 100 мл;
  • майонез 5 ст.л;
  • яйце, 1 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • сіль, перець, спеції (паприка, коріандр, куркума тощо);
  • гірчиця, 1 ч. л;
  • олія соняшникова, 140 г.

Процес приготування другої страви

Яйце перебиваємо вилкою, змішуємо з майонезом, гірчицею, сіллю та перцем, спеціями.

Часник пропускаємо через прес і теж вводимо в масу, перемішуємо.

Укладаємо в соус м’ясо, добре вимішуємо.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і додаємо в м’ясо, перемішуємо руками і давимо цибулю, щоб вона давала сік.

Накриваємо ємність та маринуємо 1 годину. Краще, звісно більше.

Гриби ріжемо пластинками, картоплю невеликими шматочками.

На сковороді обсмажуємо стегна з обох боків.

Викладаємо на м’ясо цибулю із соусу. Накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні.

Найкращий маринад для курки. Рецепт соковитих та смачних стегон з картоплею

Обсмажуємо гриби на олії до напівготовності, додаємо картоплю і смажимо до готовності.

Найкращий маринад для курки. Рецепт соковитих та смачних стегон з картоплею

Солимо, перчимо та вливаємо вершки, тушкуємо під кришкою близько 10 хвилин.

Найкращий маринад для курки. Рецепт соковитих та смачних стегон з картоплею

Дивовижний вершковий гарнір із картоплі та грибів, з м’ясною закускою з пікантними нотами готовий.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар