Економний рецепт курки на вечерю. Соковито, смачно і сім’я сита

Другі страви з птиці

Якщо вам набридла одноманітність вечерь у сім’ї і хочеться чогось нового, то цей рецепт для вас. Перевага рецепту в тому, що він готується із звичайних продуктів. Універсальна страва буде актуальною навіть для подачі до святкового столу. Також вона економічна і вимагає особливих кулінарних умінь.

Інгредієнти для курки у соусі:

  • Куряча грудка – 3 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Картопля – 4 шт;
  • Жирні вершки або сметана – 200 мл;
  • Яйця – 2 шт;
  • Карі – 2 ч. л.;
  • Сир – 120 г.;
  • Помідор – 1 шт;
  • Сіль;
  • Чорний мелений перець;
  • Соняшникова олія.

Приготування курки в соусі

Цибулю необхідно відокремити від лушпиння і нарізати тонкими півкільцями. Після цього ми змащуємо олією форму для запікання і кладемо нарізану цибулю. Пам’ятайте, що цибулю потрібно викласти по всьому дну форми.

Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо слайсами, щоб потім покласти їх поверх цибулі у форму. Не забудьте додати дрібку солі та чорного меленого перцю до картоплі.

Підготовляємо курку. Очищаємо грудку від зайвих кісток та плівки, якщо вона є. Ріжемо курку на невеликі кубики і також додаємо сіль, перець та ложку каррі. Отримане м’ясо викладаємо поверх картоплі у форму, аналогічно розподіляючи по всій поверхні.

Приготування соусу

У мисці ми змішуємо два яйця і жирні вершки кімнатної температури. Не забуваємо посолити і поперчити соус, додати ложку карі і перемішати.

Соус виливаємо на курку у формі для випікання. Поки соус просочує курку та овочі, ми розігріваємо духову шафу до температури 200 градусів. Пам’ятаємо, що форму необхідно прикрити харчовою фольгою та готувати протягом 35 хвилин.

Поки курка готується, ми натираємо на середній тертці сир та ріжемо слайсами помідор. Через 35 хвилин дістаємо форму, прибираємо фольгу і висипаємо сир. Туди ж кладемо нарізаний помідор і відправляємо ще на 10 хвилин у духовку.

Економний рецепт курки на вечерю. Соковито, смачно і сім'я сита

Страва з курки готова. Вона виходить ніжною і соковитою через те, що м’ясо просочується не лише власним соком, а й соусом. Подавати до столу радимо у гарячому вигляді, щоб розплавлений сир не встиг загуснути.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар