Мариноване м’ясо в кефірі виходить дуже ніжним. Причому можна використовувати для рецепту м’ясо будь-якого сорту, у будь-якому випадку, у вас буде чудова страва.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 250 мл;
- курячі стегна, 6 шт;
- цибуля, 1 шт;
- часник, 3 зубчики;
- сіль, перець, спеції, зелень;
- картопля, 1 кг.
Процес приготування
Кефір беріть із високим відсотком жирності, так м’ясо виходить ніжнішим.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, змішуємо з м’ясом, заправляємо масу сіллю, перцем та іншими спеціями, подрібненим часником.
Вливаємо кефір, перемішуємо та залишаємо маринуватися на 30 – 40 хвилин, періодично перемішуючи.
Виймаємо м’ясо і в маринад укладаємо часточки картоплі, перемішуємо.
Форму змащуємо соняшниковою олією та викладаємо картоплю з маринадом, зверху розкладаємо м’ясо.
Запікаємо близько 1 години при 180 градусах.
Вечеря виходить просто розкішною, м’ясо ніжне, соковите та м’яке, картопля просякнута маринадом, просто тане в роті.
Готую птицю часто,але такого рецепта ще не знала,приготую і напишу.
Дякую.