Смачний домашній хліб

Смачний домашній хліб - рецепт приготування Домашній хліб

Хочу поділитися перевіреним рецептом домашнього хліба.

У важкі часи ми пекли хліб удома, щоб заощадити. Не забуду, як прийшовши в гості до подруги, бачила, як моя 13 річна, тоді хрещениця, сама поставила тісто у величезній каструлі і напекла відмінні буханки хліба на всю велику родину, в саморобних алюмінієвих формах, зроблених золотими руками її батька.

Продукти:

  • 1 літр води кип’яченої
  • дріжджі – 50 гр. (свіжі).
  • олія рослинна – 3 ст. ложки
  • цукор – 2 ст. ложки
  • сіль – 2 ч. ложки
  • борошно – 1,5-1,7 кг.

Як приготувати хліб

Найсмачніший хліб виходить з сірої муки, тому для хліба завжди шукаю борошно 2 сорту.

Бажано все додавати по порядку, починаючи з дріжджів, розчинити їх в теплій воді, потім олія рослинна, цукор, сіль і борошно.

Головне тут, це гарний заміс. Практично до відлипання від рук.

Кладемо в тепле місце на годину – півтори, тісто без опари, тому будемо його опускати двічі.

Коли підійде перший раз, треба тісто опустити, після другого підйому, ми його розподіляємо в форми і пів години тісто дозріває, піднімається.

Випікаємо в електричній духовці внизу при температурі 220 градусів, 40-45 хвилин. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь

  1. Наталя

    Рецепт 5 зірок

    Відповіcти
  2. МАША

    Дякую, вийшов дуже смачний,печу тільки за цим рецептом.

    Відповіcти