Смачний домашній батон з хрусткою скоринкою

Домашній батон з хрусткою скоринкою, рецепт приготування Домашній хліб

Я думаю, говорити, що така випічка набагато смачніша, аніж в магазині, не потрібно. М’який, повітряний і смачний домашній батон. Його смак забути неможливо, та й не хочеться. Адже готується він не дуже складно. А різати, одне задоволення – зовсім не кришиться.

Список продуктів:

  • Тепла вода – 250-270 грам
  • Борошно – 500 грам
  • Цукор – 200 грам
  • Вершкове масло – 40 грам
  • Сухі дріжджі – 7 грам

Для змазування хліба:

  • Яйце – одне або молоко – 20-40 грам

Змішувати всі інгредієнти будемо в міксері. Просіваємо борошно, кладемо сіль, цукор і дріжджі. Добре все збиваємо. Тепер додаємо воду і знову збиваємо, недовго.

Кладемо вершкове масло, перемішали і починаємо місити тісто. Не лінуйтеся. Потрібно на цю справу витратити не менше 15 хвилин.

Формуємо батон. Список продуктів розрахований на один виріб.

Кладемо пергамент на дно деко і вже на нього – батон. Потрібно, щоб він постояв протягом півгодини під накритим рушником. Тісто має досить піднятися.

Перед самою відправкою в духовку, робимо косі надрізи гострим ножем. Потім змастіть хліб збитим яйцем або молоком.

Час випічки – 40-45 хвилин, при 180 градусах.

От і все! Домашній батон вже на столі!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар