Я думаю, говорити, що така випічка набагато смачніша, аніж в магазині, не потрібно. М’який, повітряний і смачний домашній батон. Його смак забути неможливо, та й не хочеться. Адже готується він не дуже складно. А різати, одне задоволення – зовсім не кришиться.
Список продуктів:
- Тепла вода – 250-270 грам
- Борошно – 500 грам
- Цукор – 200 грам
- Вершкове масло – 40 грам
- Сухі дріжджі – 7 грам
Для змазування хліба:
- Яйце – одне або молоко – 20-40 грам
Змішувати всі інгредієнти будемо в міксері. Просіваємо борошно, кладемо сіль, цукор і дріжджі. Добре все збиваємо. Тепер додаємо воду і знову збиваємо, недовго.
Кладемо вершкове масло, перемішали і починаємо місити тісто. Не лінуйтеся. Потрібно на цю справу витратити не менше 15 хвилин.
Формуємо батон. Список продуктів розрахований на один виріб.
Кладемо пергамент на дно деко і вже на нього – батон. Потрібно, щоб він постояв протягом півгодини під накритим рушником. Тісто має досить піднятися.
Перед самою відправкою в духовку, робимо косі надрізи гострим ножем. Потім змастіть хліб збитим яйцем або молоком.
Час випічки – 40-45 хвилин, при 180 градусах.
От і все! Домашній батон вже на столі!