Смачні мариновані шампіньйони за 5 хвилин

Мариновані шампіньйони, рецепт приготування Закуски

Всі люблять мариновані гриби, але в магазині вони коштують досить дорого. Однак грошове питання більше не буде проблемою! Адже мариновані печериці можна дуже швидко приготувати в домашніх умовах! Ніяких складнощів немає, все дуже просто, а головне швидко і свіжі гриби коштують набагато дешевше!

Знадобляться такі продукти:

  • 1 кг свіжих шампіньйонів (краще маленьких);
  • 200 г олії ;
  • 100 г 9% -ого оцту;
  • 2 ч. л. солі;
  • 4 ч. л. цукру;
  • 7-10 зубчиків часнику;
  • 3-4 лаврових листочка;
  • 20-25 горошин перцю.

Готуємо мариновані шампіньйони вдома

Грибочки добре миємо й поміщаємо в каструлю. Додаємо до них всі інгредієнти, які вказані вище. Часник потрібно видавити за допомогою часничниці. Добре все розмішайте.

Кладемо каструлю на вогонь і чекаємо, коли закипить. Все вариться без додавання води.

Коли все закипить, вогонь зменшуємо до мінімального і варимо протягом чотирьох хвилин. Потім вимикаємо вогонь, каструлю закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

Після чого перекладаємо гриби в баночку або баночки, які потрібно закрити кришками, і відправляємо на пару годин в холодильник.

От і все! Тепер гриби готові до вживання.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар