Сало – гарна страва, яка і бюджетна, і ситна, і смачна. Готується сало в абсолютно різних варіантах. Хтось його варить, хтось засолює, а ми пропонуємо запекти. Повірте, смачнішої страви ви не пробували. Сало виходить таким апетитним, що ваші близькі будуть просити його готувати досить часто.
Необхідні продукти
- сало – 1 кг
- сіль – 2 ч.л
- паприка – 1 ч.л
- спеції до сала – 1 ст.л
- чорний перець за смаком
- часник – 4 зубчики
- чорнослив – 6 шт
- цибулиння
- рукав для запікання
Беремо сало і засипаємо сіллю, додаємо паприку, приправу до сала, чорний перець і часник, пропущений через прес. Добре натираємо його приготованими спеціями і кладемо в рукав. Додаємо чорнослив і лушпиння цибулі. Щільно зав’язуємо рукав і кладемо на деко.
Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів і випікаємо протягом однієї години.
Готове сало дістаємо з духовки і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Потім виймаємо з пакета і подаємо до столу.