Скумбрія в духовці під двома шубками

Страви з риби та морепродуктів

Дуже цікава і незвичайна виходить страва. Скумбрія сама по собі досить смачна рибка, а під двома оригінальними шубками виходить просто чарівною. Страва швидко і просто готується. Подавати можна навіть без гарніру, адже шубка може відмінно його замінити.

Необхідні продукти:

  • 2 скумбрії
  • 2 цибулини
  • 3 моркви
  • 3 зубчики часнику
  • 2 столові ложки томату
  • 150 грам сметани
  • зелена цибуля
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати скумбрію в духовці

Скумбрію обробляємо від кісток і ділимо на 2 шматочки філе.

Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками, кладемо на сковорідку і обсмажуємо до прозорості.

Очищену моркву натираємо на тертці, додаємо її до цибулі і пасеруємо до м’якості. Потім додаємо часник, пропущений через прес, сіль і перець за смаком. Туди ж кладемо томат, вливаємо трохи води і все добре перемішуємо.

Сир натираємо на грубій терці, подрібнюємо зелену цибулю. У сметану додаємо цибулю і сир, перемішуємо.

Змащуємо соняшниковою олією деко і розкладаємо рибку. Спочатку кладемо на неї овочеву масу, а зверху розкладаємо масу зі сметани з сиром.

Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо 20-25 хвилин і страва готова, можна подавати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар