Швидкий рецепт гострою капусти

Гостра капуста - рецепт закуски Закуски

Іноді так хочеться чогось гостренького і хрусткого. Ось добрий рецепт пікантної капусти.

Необхідні такі інгредієнти:

  • Капуста – два кг;
  • Морквина – 3-4 штуки;
  • Часник – 3-4 великих зубця.

Капусту шаткуємо, моркву грубо натираємо, а часник дрібно ріжемо. Змішуємо їх у великій мисці.

Для однієї літри розсолу беремо:

  • Пів склянки цукру;
  • Дві ст. л. з гіркою солі;
  • 10 горошин перцю;
  • П’ять гвоздичек;
  • Чотири лаврових листочка.

Всі ці спеції всипаємо в один літр води, поміщаємо на вогонь і після того, як розсіл закипить, даємо прокипіти 10 хвилин.

Вливаємо в овочі півсклянки соняшникової олії, півсклянки столового оцту, заливаємо розсолом, ставимо зверху вантаж і залишаємо, поки не охолоне.

Потім розкладаємо по трилітровим банкам, закриваємо пластиковими кришками і поміщаємо на добу в холодильник.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар