Щороку готую подвійну порцію. Сім’я в захваті: хрусткі і ароматні огірочки на зиму

Огірки на зиму

Хрусткі, ароматні, пікантні огірочки на зиму, стануть вашим улюбленим рецептом. Готується все просто і швидко, можна зробити багато банок за раз. Гірчичний маринад зробить заготовку дуже оригінальною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 4 кг;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • сіль, 80 г;
  • цукор, 120 г;
  • оцет 9%, 200 мл;
  • гірчиця в зернах, 20 г;
  • часник, 4 головки;
  • перець, 2 ч.л.

Процес приготування огірків

Огірки промиваємо і якщо вони мляві, заливаємо холодною і чистою водою на кілька годин.

Порада: краще беріть невеликі огірочки, щоб порізати їх на маленькі кружечки, так салат буде кращим.

Ріжемо їх на не великі кружечки.

Для маринаду змішуємо оцет і олію, цукор і сіль, гірчицю і тертий часник.

Заливаємо огірки маринадом, перемішуємо і залишаємо на 3 – 5 годин при кімнатній температурі. Періодично перемішуємо.

Щороку готую подвійну порцію. Сім'я в захваті: хрусткі і ароматні огірочки на зиму

Розкладаємо салат в банки, ущільнюємо і заливаємо маринадом. Накриваємо кришками.

Щороку готую подвійну порцію. Сім'я в захваті: хрусткі і ароматні огірочки на зиму

Ставимо банки в каструлю на рушник, заливаємо теплою водою банки по плечики.

Стерилізуємо з моменту закипання води протягом 8 хвилин (0.5 л), 10 хвилин – 1 л банки.

Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо, залишаємо остигати.

Щороку готую подвійну порцію. Сім'я в захваті: хрусткі і ароматні огірочки на зиму

Зберігаємо салат в підвалі або в коморі.

При подачі можна полити салат нерафінованою олією, додати зелень, буде ще смачніше і ароматніше.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар