Салат зі смажених кабачків: скільки ж виявляється смачного можна приготувати з кабачків

Салати з овочами

Чесно зізнаюся, буквально тільки тиждень тому спробувала у своєї знайомої такий салат. Тепер намагаюся надолужити згаяне, і вже другий раз за тиждень готую його для своєї родини.

Тут є все: і пікантність часнику, і свіжість зелені, і прекрасний аромат горіхів, і соковитість помідорів.

Дуже рекомендую його приготувати всім, впевнена, байдужих не знайдеться – це дійсно смачно!

Для приготування такого салату потрібно:

  • Молоді кабачки – 2 шт. середнього розміру
  • Помідори червоні, стиглі – 2 шт. середнього розміру
  • Свіжий часник – 2-3 зубчики
  • Соняшникова рафінована олія – для обсмажування кабачків
  • Ядра грецьких горіхів – 50 г
  • Зелень петрушки, кінзи – пучок
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Лимонний сік – 1,5 ст. л.
  • Насіння кунжуту – 1 ст. л.

Як приготувати салат зі смажених кабачків

Взагалі готувати таку страву можна з будь-яких кабачків. Єдиний момент, що зі старих потрібно обов’язково зрізати шкірку і видалити насіння. У випадку з молодими кабачками цього робити не потрібно. Їх досить помити, зрізати кінчики і нарізати невеликими кубиками. Далі нагріваємо в сковорідці трохи олії і висипаємо в неї нарізані кабачки. Обсмажуємо на середньому вогні до рум’яної скоринки з усіх боків. Солити кабачки не потрібно, та й перемішувати бажано нечасто – 3-4 рази за весь час приготування.

Салат зі смажених кабачків: скільки ж виявляється смачного можна приготувати з кабачків

Поки кабачки смажаться, готуємо пікантну заправку. Для неї знадобляться грецькі горіхи. Витягуємо ядра з шкаралупи і дрібно січемо ножем, практично в крихту.

Зсипають подрібнені горіхи в глибокий посуд, додаємо пучок дрібно посіченої зелені. У мене була петрушка, але можна взяти її навпіл з кінзою або тільки кінзу – дивіться, що більше любите. Також видавлюємо пару зубчиків часнику.

Далі вливаємо соєвий соус, лимонний сік, посипаємо кунжутом і все гарненько розмішуємо. Заправка готова!

Салат зі смажених кабачків: скільки ж виявляється смачного можна приготувати з кабачків

Продовжимо займатися овочами. І в принципі у нас залишилися тільки помідори. Ріжемо їх такими ж шматочками, як і кабачки.

А тим часом кабачки вже підсмажилися до готовності.

Салат зі смажених кабачків: скільки ж виявляється смачного можна приготувати з кабачків

Трохи їх охолоджуємо, потім висипаємо в простору миску. Додаємо помідори і горіхову заправку.

Салат зі смажених кабачків: скільки ж виявляється смачного можна приготувати з кабачків

Залишилося тільки перемішати і дати настоятися 20-30 хвилин.

Салат зі смажених кабачків: скільки ж виявляється смачного можна приготувати з кабачків

Такий салат можна подавати до будь-яких м’ясних страв, особливо апетитно вийде з шашликом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар