Салат з морквяними кульками

Салат з морквяними кульками, рецепт приготування Салати з овочами

Салат з морквяними кульками стане справжньою окрасою вашого свята, навіть коли ви його розріжете.

Акуратна багатошарова страва не тільки ефектно виглядає на столі, але і вражає своїм смаком. Відварені овочі і курка ідеально доповнюються морквяно-часниковими кульками. Через буряк в складі спочатку може здатися, що всередині є оселедець, але немає – там курка, яка відмінно вписується в смаковий букет салату.

Інгредієнти

  • Яйце – 5 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 300 г
  • Буряк – 2 шт.
  • Куряча грудка – 300 г
  • Желатин – 15-20 г
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Майонез – 220 г

Як приготувати салат з морквяним кульками на святковий стіл

Відваріть яйця, очистіть їх і розділіть на білки і жовтки. Потім відваріть картоплю, очистіть її від шкірки, натріть на терку і додайте натерті на тертці жовтки, перемішайте.

Замочіть желатин, дотримуючись інструкції на упаковці, нагрійте його і змішайте з майонезом.

У суміш картоплі з жовтками додайте 2-3 ст. л. суміші майонезу з желатином, викладіть у форму, застелену харчовою плівкою, і розрівняйте.

Відваріть буряк, очистіть його від шкірки і натріть на тертці в сито для того, щоб стік сік. Посоліть за смаком. Не виливайте сік – він нам ще знадобиться.

Решту від яєць білки натріть на великій тертці, трохи посоліть, додайте 3 ст. л. бурякового соку для фарбування білків і перемішайте.

Викладіть білки другим шаром у форму і розрівняйте. Змастіть майонезом.
Відваріть курку, дрібно наріжте її, посоліть, поперчіть і викладіть у форму наступним шаром.

Змастіть майонезом, а поверх викладіть ще один шар буряка і знову змастіть майонезом. Поставте сформований салат в холодильник на 5-6 годин або на всю ніч, щоб він просочився.

Тепер займемося кульками. Відваріть моркву і очистіть її від шкірки. Зубчики часнику пропустіть через прес, додайте до моркви. За допомогою блендера змішайте моркву і часник до консистенції пюре.

Додайте решту 2 ст. л. суміші майонезу з желатином, перемішайте і приберіть масу в холодильник на такий же час, як салат. Дістаньте салат, переверніть його на тарілку і зніміть плівку.

Наріжте зелень і викладіть її уздовж салату рівною смужкою.

З застиглої морквяної маси скачайте кульки розміром з грецький горіх і викладіть їх щільно по краях салату.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар