Салат Цезар з куркою і сухариками, мабуть є найпопулярнішим салатом нашого часу. Напевно, немає жодного кафе, ресторану в якому би не подавали салат Цезар.
Для Цезаря традиційно використовують салат Рамен або Айсберг. Тому що ці види салату не розмокають від соусу і зберігають свою хрусткость навіть через кілька годин.
У салат замість курки можна додати індичку, креветки, крабове м’ясо чи навіть варені яйця.
Інгредієнти
Для салату
- Салат Рамен – 200 г
- Сир Пармезан – 60 г
Для соусу
- Майонез – 200 г
- Анчоуси – 5 шт.
- Гірчиця – 2 ч.л.
- Сік лимона – 2 ч.л.
- Часник – 5 зубчиків
- Сир Пармезан – 70 г
- Сіль – 1 щіпка
Для сухарів
- Багет – 150 г
- Оливкова олія – 1 ст. л.
Для курки
- Куряче філе – 300 г
- Сіль – 3 щіпки
- Чорний мелений перець – 3 щіпки
- Оливкова олія – 1 ст. л.
Як приготувати салат Цезар з куркою і сухариками
Спочатку потрібно приготувати соус.
Для цього часник потрібно подрібнити ножем або пропустити через прес.
Анчоуси дрібно нарізати.
У магазинах рідко трапляється ця рибка, тому якщо анчоусів немає або ви їх не любите, не додавайте в соус. Але тоді вже вам точно потрібно буде додати каперси.
Часник і анчоуси додати до майонезу. Сюди ж додати гірчицю, лимонний сік і натерти сир приблизно 70-100 грам. Все перемішати і соус готовий.
Сир Пармезан можна замінити на його аналог або на який-небудь інший сир твердих сортів.
Курку нарізати зручними для вас шматочками і обсмажити з додаванням солі і перцю на рослинній олії. Зняти з пательні і дати охолонути.
З багета зрізати скоринку, м’якоть нарізати кубиками.
Кубик обсмажити на сухій сковорідці з додаванням столової ложки оливкової олії. Обсмажувати на середньому вогні, часто помішувати і не доводити до повного висихання.
Потрібно домогтися рум’яної скоринки зовні і залишити м’якою серединку.
Листя салату порвати або нарізати, заправити соусом і перемішати.
На тарілку викласти листя салату, зверху курку і крутони, додати трохи тертого сиру.
Салат Цезар збирається виключно перед подачею на стіл. Смачного!