Салат Цезар з куркою і сухариками

Салат Цезар - відмінний рецепт Салати з сухариками

Салат Цезар з куркою і сухариками, мабуть є найпопулярнішим салатом нашого часу. Напевно, немає жодного кафе, ресторану в якому би не подавали салат Цезар.

Для Цезаря традиційно використовують салат Рамен або Айсберг. Тому що ці види салату не розмокають від соусу і зберігають свою хрусткость навіть через кілька годин.

У салат замість курки можна додати індичку, креветки, крабове м’ясо чи навіть варені яйця.

Інгредієнти

Для салату

  • Салат Рамен – 200 г
  • Сир Пармезан – 60 г

Для соусу

  • Майонез – 200 г
  • Анчоуси – 5 шт.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Сік лимона – 2 ч.л.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Сир Пармезан – 70 г
  • Сіль – 1 щіпка

Для сухарів

  • Багет – 150 г
  • Оливкова олія – 1 ст. л.

Для курки

  • Куряче філе – 300 г
  • Сіль – 3 щіпки
  • Чорний мелений перець – 3 щіпки
  • Оливкова олія – 1 ст. л.

Як приготувати салат Цезар з куркою і сухариками

Спочатку потрібно приготувати соус.

Для цього часник потрібно подрібнити ножем або пропустити через прес.

Анчоуси дрібно нарізати.

У магазинах рідко трапляється ця рибка, тому якщо анчоусів немає або ви їх не любите, не додавайте в соус. Але тоді вже вам точно потрібно буде додати каперси.

Часник і анчоуси додати до майонезу. Сюди ж додати гірчицю, лимонний сік і натерти сир приблизно 70-100 грам. Все перемішати і соус готовий.

Сир Пармезан можна замінити на його аналог або на який-небудь інший сир твердих сортів.

Курку нарізати зручними для вас шматочками і обсмажити з додаванням солі і перцю на рослинній олії. Зняти з пательні і дати охолонути.

З багета зрізати скоринку, м’якоть нарізати кубиками.

Кубик обсмажити на сухій сковорідці з додаванням столової ложки оливкової олії. Обсмажувати на середньому вогні, часто помішувати і не доводити до повного висихання.

Потрібно домогтися рум’яної скоринки зовні і залишити м’якою серединку.

Листя салату порвати або нарізати, заправити соусом і перемішати.

На тарілку викласти листя салату, зверху курку і крутони, додати трохи тертого сиру.

Салат Цезар збирається виключно перед подачею на стіл. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар