Салат Цезар з сьомгою

Салат Цезар з сьомгою - відмінний рецепт Салати з сухариками

Готуємо салат Цезар з сьомгою.

У салаті Цезар найголовніше – це соус і правильний сир, звичайно Пармезан. Ось головні складові смакового букета цієї страви.

Сьогодні я буду готувати салат з соусом Цезар на сметані, але заправка може бути будь-якою іншою: можна приготувати класичний варіант, а можна взяти за основу майонез.

Нюанси приготування:

  • Дуже добре, якщо у вас є різні види салатного листя – це збагачує смак.
  • Помідори – ідеально підходять черрі, але і зі звичайними помідорами теж добре виходить.
  • Яйця використовуються курячі, але можна використовувати перепелині.

Інгредієнти

Для салату

  • Сьомга слабосолона – 150 г
  • Помідор великий – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 г
  • Салат – 2 пучка
  • Сухарики – 80 г
  • Прованські трави – 1 ст. л.

Для соусу Цезар

  • Лимон – 1 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Пармезан – 100 г
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Вустерський соус – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Чорний мелений перець – 1 щіпка

Як приготувати салат Цезар з сьомгою

Яйця зварити круто.

Готуємо сухарики для салату.

Нарізати багет кубиками і скласти в контейнер. Посипати прованськими травами.

Додати 1 ст.л оливкової олії. Закрити кришкою контейнер і добре струсити, щоб перемішати.

Викласти на деко і поставити в духовку, розігріту на 180 º С. на 5 хвилин.

Сир натерти на дрібній тертці.

Порвати листя салату на невеликі шматочки, половину викласти на дно великої тарілки.

Полити половиною соусу, викласти половину сиру і перемішати.

Сьомгу порізати смужками і викласти на салатне листя.

Зверху викласти порізані четвертинками яйця і помідор.

Додати решту салатного листя, полити соусом, перемішати акуратно.

Посипати другою половиною сиру і додати сухарики.

Салат Цезар з сьомгою готовий. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар