Салат з грейпфрутом – це страва, яке поєднує в собі максимум користі і смаку!
Незважаючи на те, що цей салат є легким і корисним, є в ньому один смачний компонент, далекий від дієтичного – сухарики. Але це не страшно – можна іноді собі дозволити! Особливо в компанії з фруктами і зеленню! Ви можете приготувати сухарики з гірчицею самостійно – вийде дуже смачно.
Інгредієнти для салату з грейпфрутом:
- Грейпфрут – 1 шт.
- Смажений солоний арахіс – 20 г
- Сухарики – 15 г
- Листовий салат – 1 пучок
- Лимонний сік – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 1 ч.л.
- Петрушка – 2 гілочки
- Зелена цибуля – 2 гілочки
Покроковий процес приготування салату з грейпфрутом
Листя салату промиваємо, обсушуємо і рвемо руками, а потім викладаємо на тарілку.
Беремо грейпфрут середньо-великого розміру, приблизно 390 г. Миємо його, знімаємо шкірку, видаляємо всі білі плівки і перегородки. Ріжемо м’якоть шматочками середньої величини і викладаємо на листя салату, а потім присипаємо невеликою кількістю порізаною злегка навскіс зеленою цибулею.
Зверху викладаємо смажений арахіс. Слідом відправляємо до решти інгредієнтів сухарики.
Сухарики я взяла магазинні, з білого хліба. Арахіс теж використовувала готовий, але можна взяти сирий і обсмажити його на сухій сковороді з сіллю.
Гілочки петрушки промиваємо, обсушуємо, розділяємо на листочки і викладаємо зверху.
Збризгуємо салат оливковою нерафінованою олією і соком лимона.
От і все! Тепер можна насолоджуватися яскравим, вітамінним салатом з чудовим свіжим смаком!