Рецепт – частий гість на моєму столі. Рибу не жарю і не варю: готую без проблем

Страви з риби та морепродуктів

Рибу можна готувати різними способами. Я вважаю, що запечений у духовці варіант, найсмачніший і корисніший, тому часто його використовую. Для цього рецепту беріть будь-яку рибу на свій смак. Сьогодні я готую хек.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • хек, 1.2 кг;
  • цибуля, 250 г;
  • морква, 100 г;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • борошно, 1 ст.л;
  • томатна паста та вода по 150 мл;
  • цукор та сіль по 1 ч.л;
  • приправа для риби, часник та прованські трави по 1 ч.л.

Процес приготування

Рибу промиваємо, прибираємо плавники та нутрощі, просушуємо паперовими рушниками та ріжемо порційними шматочками.

Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо до рум’яності в олії, додаємо терту моркву, перемішуємо і тушкуємо до м’якості останньої.

Томатну пасту змішуємо з водою, цукром та сіллю, спеціями та ароматними травами, овочі тушковані, перемішуємо.

Викладаємо рибу в пакет, додаємо соус. Закриваємо пакет і активно струшуємо, перемішуємо все.

Не відкриваючи пакет, відправляємо рибу в духовку і запікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.

Рецепт – частий гість на моєму столі. Рибу не жарю і не варю: готую без проблем

Така соковита, ароматна, пікантна та ніжна рибка в солодко-кисло соусі стане відмінним доповненням до будь-якого гарніру. Ви можете подати її з картопляним пюре, відвареним рисом, макаронами та спагетті, будь-який варіант – це повноцінний та дуже смачний обід чи вечеря.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар