Рибу можна готувати різними способами. Я вважаю, що запечений у духовці варіант, найсмачніший і корисніший, тому часто його використовую. Для цього рецепту беріть будь-яку рибу на свій смак. Сьогодні я готую хек.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- хек, 1.2 кг;
- цибуля, 250 г;
- морква, 100 г;
- олія соняшникова, 100 мл;
- борошно, 1 ст.л;
- томатна паста та вода по 150 мл;
- цукор та сіль по 1 ч.л;
- приправа для риби, часник та прованські трави по 1 ч.л.
Процес приготування
Рибу промиваємо, прибираємо плавники та нутрощі, просушуємо паперовими рушниками та ріжемо порційними шматочками.
Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо до рум’яності в олії, додаємо терту моркву, перемішуємо і тушкуємо до м’якості останньої.
Томатну пасту змішуємо з водою, цукром та сіллю, спеціями та ароматними травами, овочі тушковані, перемішуємо.
Викладаємо рибу в пакет, додаємо соус. Закриваємо пакет і активно струшуємо, перемішуємо все.
Не відкриваючи пакет, відправляємо рибу в духовку і запікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.
Така соковита, ароматна, пікантна та ніжна рибка в солодко-кисло соусі стане відмінним доповненням до будь-якого гарніру. Ви можете подати її з картопляним пюре, відвареним рисом, макаронами та спагетті, будь-який варіант – це повноцінний та дуже смачний обід чи вечеря.