Салат «Одеса»: простий і оригінальний

Салати з овочами

Салат «Одеса» можна приготувати в будь-який час року – він смачний і легкий, простий в приготуванні, впорається будь-хто, хто вважає себе любителем кулінарії. Для рецепта знадобляться свіжі огірки, консервована кукурудза, яйця, сир і трохи часнику для гостроти.

Необхідні продукти:

  • Огірки – 100 г.
  • Кукурудза консервована – 100 г.
  • Яйця курячі – 1-2 шт.
  • Сир твердий – 50 г.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Сметана – 100 г.
  • Сіль, чорний перець – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Як приготувати салат «Одеса»

Промиті огірки наріжте кубиками середнього розміру.

У салаті свіжі овочі відіграють важливу роль, надаючи страві неповторного смаку й аромату.

Злийте рідину з кукурудзи, всипте в миску, додайте туди ж нарізані огірки. Кукурудза повинна бути солодкою, м’якою і соковитою – це важливо.

Твердий сир натріть через тертку – сир додасть вершковий смак салату.

Використовуйте класичні види сиру – наприклад голландський. Додайте натертий сир в салат.

Зваріть курячі яйця круто 7-8 хвилин, повністю остудіть їх, а потім почистіть. Наріжте кубиками для салату.

Всипте яйця в салатну миску, туди ж натріть на дрібній тертці зубчик часнику. Одного середнього зубчика буде досить, щоб надати салату гостроту.

Перемішайте салат зі сметаною, додайте сіль і чорний перець за смаком. Всипте дрібно посічену зелень – підійде кріп і петрушка. Добре перемішайте страву і готово.

Відразу подавайте страву до столу, поки огірки не віддали багато соку.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар