Риба, запечена з картоплею та іншими овочами в духовці, це не тільки апетитна та ситна вечеря, але й корисна страва. Рекомендую спробувати приготувати такий простий рецепт.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- морський окунь чи інша раби, 900 г;
- цибуля та морква, солодкий перець по 150 г;
- картопля, 600 г;
- сіль, перець, коріандр подрібнений, паприка, суміш перців, провансальські трави;
- олія соняшникова, 5 ст.л;
- приправи для риби.
Процес приготування вечері з риби
Рибу чистим. Прибираємо нутрощі і ріжемо порційними шматочками.
Укладаємо рибу в пакет, додаємо сіль та різні спеції приправи, та ароматні трави, перемішуємо та залишаємо в пакеті маринуватися на 40 хвилин.
Моркву та цибулю ріжемо довільно, як вам подобається.
Змішуємо різні спеції з олією та сіллю за смаком.
Викладаємо у форму для запікання шар цибулі та моркви, потім солодкий перець. Кружочки картоплі. Кожен шар збризкуємо сумішю олії зі спеціями.
У соус вмочуємо шматочки риби та викладаємо на картоплю.
Відправляємо у духовці та запікаємо 40 – 50 хвилин до готовності при 190 градусах. Час запікання багато в чому залежить від товщини нарізаної картоплі.
Така ситна вечеря готується, як бачите, просто і швидко, але виходить настільки смачно, що рецепт ви можете відразу записувати у своє сімейне меню.