Риба тане в роті: навіть кісточки. Рецепт скумбрії краще, ніж консерви

Страви з риби та морепродуктів

Багато хто знає подібні рецепти, за допомогою яких можна зробити дуже м’яку рибку з таким же смаком, як у консервованих продуктів. Скумбрія чудово підходить для цих цілей.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 1.2 кг;
  • сіль та цукор по 1 ч.л;
  • вода, 200 мл;
  • лавровий лист, 1 шт;
  • коріандр, третина ч. л;
  • запашний і горошковий перці;
  • олія соняшникова рафінована, 70 г.

Процес приготування скумбрії

Рибу розморожуємо, видаляємо плавники, нутрощі, ріжемо порційними шматочками.

У воді розчиняємо сіль та цукор, викладаємо шматочки риби. Додаємо олію та інші спеції.

Після закипання зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою протягом 2.5 години.

Риба тане в роті: навіть кісточки. Рецепт скумбрії краще, ніж консерви

Виходить дуже смачна закуска.

Риба тане в роті: навіть кісточки. Рецепт скумбрії краще, ніж консерви

Можна приготувати таку рибу в томатному соусі замість води, використовуйте томатну пасту, розведену такою кількістю води, щоб вона просто покрила рибу. Потрібно ще додати тушковану цибулю та моркву. Тушковану рибу можна готувати в мультиварці, обравши режим 2 години тушкування або в скороварці, встановивши 1 годину тушкування. Наприкінці приготування додають зелень.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар