Багато хто знає подібні рецепти, за допомогою яких можна зробити дуже м’яку рибку з таким же смаком, як у консервованих продуктів. Скумбрія чудово підходить для цих цілей.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- скумбрія, 1.2 кг;
- сіль та цукор по 1 ч.л;
- вода, 200 мл;
- лавровий лист, 1 шт;
- коріандр, третина ч. л;
- запашний і горошковий перці;
- олія соняшникова рафінована, 70 г.
Процес приготування скумбрії
Рибу розморожуємо, видаляємо плавники, нутрощі, ріжемо порційними шматочками.
У воді розчиняємо сіль та цукор, викладаємо шматочки риби. Додаємо олію та інші спеції.
Після закипання зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою протягом 2.5 години.
Виходить дуже смачна закуска.
Можна приготувати таку рибу в томатному соусі замість води, використовуйте томатну пасту, розведену такою кількістю води, щоб вона просто покрила рибу. Потрібно ще додати тушковану цибулю та моркву. Тушковану рибу можна готувати в мультиварці, обравши режим 2 години тушкування або в скороварці, встановивши 1 годину тушкування. Наприкінці приготування додають зелень.