Рулет з буряка з оселедцем на святковий стіл

Закуски

Сьогодні хочу поділиться рецептом закусочного рулету з буряка з оселедцем. Це яскрава за смаком і кольором закуска відмінно впишеться на святковий стіл. Готується просто.

Необхідні продукти:

Для рулету:

  • Буряк відварений – 350 г
  • Яйця – 3 шт
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Борошно – 50 г

Для начинки:

  • Оселедець слабо солений – 1 шт
  • Домашній сир – 100 г
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Кріп – за смаком
  • Маринований огірок – 1шт

Покроковий процес приготування:

Буряк потрібно відварити до готовності. Дамо охолонути і натремо на тертці 300 грам. Яйця розділимо на білки і жовтки. Білки збиваємо до стійкої піни з дрібкою солі.

Жовтки додамо до буряка, додаємо олію 50 мл, сіль половину ч.л. чорний перець, 50 грам борошна і перемішуємо. Тепер поступово додаємо збиті білки.

Випікаємо при 180 градусах 20 хвилин.

Рулет з буряка з оселедцем на святковий стіл

Поки корж випікається підготуємо оселедець. Беремо оселедець і відділяємо філе. Наріжемо на смужки.

100 грам сиру змішаємо з 2 ст.л. сметани і перемішуємо. Маринований огірочок поріжемо кубиками, додамо до сиру і додамо дрібно посічену зелень.

Рулет з буряка з оселедцем на святковий стіл

Перемішуємо і соус готовий.

Дістаємо корж, даємо йому охолонути до теплого стану. Змащуємо соусом, кладемо смужки оселедця.

Рулет з буряка з оселедцем на святковий стіл

Загортаємо рулет щільно, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1-3 години, а краще прибрати на ніч. Тобто можна зробити заздалегідь навіть за день до свята. Дістаємо і нарізаємо на порційні шматочки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар