Сьогодні хочу поділиться рецептом закусочного рулету з буряка з оселедцем. Це яскрава за смаком і кольором закуска відмінно впишеться на святковий стіл. Готується просто.
Необхідні продукти:
Для рулету:
- Буряк відварений – 350 г
- Яйця – 3 шт
- Соняшникова олія – 50 мл
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Борошно – 50 г
Для начинки:
- Оселедець слабо солений – 1 шт
- Домашній сир – 100 г
- Сметана – 2 ст.л.
- Кріп – за смаком
- Маринований огірок – 1шт
Покроковий процес приготування:
Буряк потрібно відварити до готовності. Дамо охолонути і натремо на тертці 300 грам. Яйця розділимо на білки і жовтки. Білки збиваємо до стійкої піни з дрібкою солі.
Жовтки додамо до буряка, додаємо олію 50 мл, сіль половину ч.л. чорний перець, 50 грам борошна і перемішуємо. Тепер поступово додаємо збиті білки.
Випікаємо при 180 градусах 20 хвилин.
Поки корж випікається підготуємо оселедець. Беремо оселедець і відділяємо філе. Наріжемо на смужки.
100 грам сиру змішаємо з 2 ст.л. сметани і перемішуємо. Маринований огірочок поріжемо кубиками, додамо до сиру і додамо дрібно посічену зелень.
Перемішуємо і соус готовий.
Дістаємо корж, даємо йому охолонути до теплого стану. Змащуємо соусом, кладемо смужки оселедця.
Загортаємо рулет щільно, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1-3 години, а краще прибрати на ніч. Тобто можна зробити заздалегідь навіть за день до свята. Дістаємо і нарізаємо на порційні шматочки.