Розкішна скумбрія в духовці

Страви з риби та морепродуктів

Пропоную вам приготувати скумбрію в духовці. Вона виглядає просто шикарно, а за смаком просто незамінна. Скумбрія досить просто готується, але на святковому столі буде виглядати приголомшливо.

Необхідні продукти

  • 1 скумбрія
  • 1 цибулина
  • половина лимона
  • 1 помідор
  • 20 грам вершкового масла
  • сіль, перець за смаком
  • кріп петрушка

Починаємо приготування

Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими напів кільцями. Помідори нарізаємо тонкими кружечками і розрізаємо їх на дві частини.

Подрібнюємо приготовлену зелень. Всі підготовлені продукти перемішуємо. Солимо їх на смак.

Лимон очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими часточками.

Беремо лист пергаменту і викладаємо на нього приготовані овочі.

Беремо скумбрію, видаляємо нутрощі і голову. Розрізаємо її вздовж до хвоста, а потім видаляємо хребет. Видаляємо з неї всі кісточки. Перекладаємо на овочеву подушку. Зверху солимо і перчимо її на смак, а в центр кладемо лимон. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла.

Накриваємо рибку другим листом пергаменту і звертаємо з країв, скріпивши степлером.

Отриману заготівлю перекладаємо на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 40 хвилин. Готову рибку подаємо до столу. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар