Таким чином можна засолити будь-яку рибу, хоч річкову, хоч морську.
Для приготування маринаду візьміть:
- цибуля – 3-4 шт;
- сіль – 3 ст.л на 1 л води;
- зелень.
Для приготування заливки потрібно:
- олія рослинна – 200 мл;
- оцет – 100 мл.
Процес приготування
Очищаємо рибу від голови, хвоста, плавників і нутрощів. Ріжемо на порційні шматочки і укладаємо в миску.
Воду доводимо до кипіння, змішуємо з сіллю і охолоджуємо.
Заливаємо рибу холодним розсолом і залишаємо на 5 годин.
Виймаємо шматочки риби, промиваємо під чистою водою.
Цибулю ріжемо кільцями.
Чергуючи шари риби і цибулі, укладаємо все в банку і заливаємо заливкою, змішавши для неї, всі інгредієнти.
Закриваємо банку кришкою і ставимо на 4 – 6 годин в холодильник.