Рецепт смачних, тверденьких маринованих помідорів часточками на зиму

Маринування на зиму

Така зимова закуска сподобається всім без винятку. Мариновані помідори дуже просто приготувати, а взимку ви зможете ними насолоджуватися, адже виходять вони дуже-дуже смачними.

Інгредієнти, які будуть необхідні (розраховано на 3 півлітрові баночки):

  • Зелені помідори – один кг;
  • Часник – шість зубчиків;
  • Одна стол. ложка солі;
  • Шість горошин запашного перцю;
  • 75 г цукру;
  • Три бутончики гвоздики;
  • Три лаврових листки;
  • 750 мл води;
  • 100 мл 9% -ого оцту;
  • Дев’ять горошин чорного перцю.

Приступаємо до приготування

В першу чергу наповніть каструлю водою, всипте цукор, сіль і закип’ятіть розсіл.

В цей час помийте помідори і поріжте на часточки, видаливши плодоніжки.

Змішайте помідори з порізаним на пластинки часнику.

Після того, як розсіл закипів, влийте оцет і киньте лавровий лист. Проваріть хвилину і витягніть лавровий листочок.

За банкам рівномірно розподіліть всі останні спеції, потім наповніть помідорами і залийте маринадом.

Ємності накрийте кришками і простерилізуйте протягом 20 хвилин.

Відразу ж після цього закатайте, переверніть і нехай охолоджуються.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар