Така зимова закуска сподобається всім без винятку. Мариновані помідори дуже просто приготувати, а взимку ви зможете ними насолоджуватися, адже виходять вони дуже-дуже смачними.
Інгредієнти, які будуть необхідні (розраховано на 3 півлітрові баночки):
- Зелені помідори – один кг;
- Часник – шість зубчиків;
- Одна стол. ложка солі;
- Шість горошин запашного перцю;
- 75 г цукру;
- Три бутончики гвоздики;
- Три лаврових листки;
- 750 мл води;
- 100 мл 9% -ого оцту;
- Дев’ять горошин чорного перцю.
Приступаємо до приготування
В першу чергу наповніть каструлю водою, всипте цукор, сіль і закип’ятіть розсіл.
В цей час помийте помідори і поріжте на часточки, видаливши плодоніжки.
Змішайте помідори з порізаним на пластинки часнику.
Після того, як розсіл закипів, влийте оцет і киньте лавровий лист. Проваріть хвилину і витягніть лавровий листочок.
За банкам рівномірно розподіліть всі останні спеції, потім наповніть помідорами і залийте маринадом.
Ємності накрийте кришками і простерилізуйте протягом 20 хвилин.
Відразу ж після цього закатайте, переверніть і нехай охолоджуються.