Маринована капуста «Швидка», як у бабусі

Маринування на зиму

Дуже смачна маринована капуста з болгарським перцем і морквою швидкого приготування. Такий салатик в нашій родині постійно присутній на столі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;
  • морква і перець солодкий – по 1 шт;
  • вода – 500 мл;
  • оцет 9% – 6 ст.л;
  • цукор – 7 ст.л;
  • сіль – 1 ст.л;
  • олія соняшникова – 80 мл.

Маринована капуста «Швидка»: процес приготування

Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на грубій терці, солодкий перець ріжемо соломкою. Змішуємо овочі.

Для маринаду доводимо воду до кипіння і розчиняємо в ній сіль, цукор, олію і доводимо до кипіння.

Знімаємо з плити, вливаємо оцет, розмішуємо і залишаємо охолоджуватися.

Овочі щільно укладаємо в банки, заливаємо остиглим маринадом, накриваємо кришками і ставимо в холодильник на 12 – 16 годин.

Маринована капуста «Швидка», як у бабусі

При подачі ви також можете дрібно порізати зелень і додати в салат, налити ложку соняшникової олії нерафінованої.

Маринована капуста «Швидка», як у бабусі

Такий рецепт гарний тим, що в маринад ви можете додавати свіжі овочі і маринувати їх. Дуже смачно ще покласти в такий маринад солоні огірки, тоді вони стають ще більш хрусткими і пікантними.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь