По яких днях потрібно квасити капусту. Наш сімейний рецепт

Маринування на зиму

Кожна людина, яка квасить капусту, має свій ідеальний рецепт. Ось я і хочу поділитися своїм. До речі квашу я капусту, або в жіночі дні (середа, п’ятниця, субота), або на зростаючий місяць.

Які продукти потрібні:

  • Один кг капусти;
  • Одна морквина;
  • Одна стол. ложка солі;
  • Один літр кип’яченої води.

Приступаємо до процесу приготування

Я завжди на 1 кг капусти беру одну морквину, оскільки так найсмачніше.

Тонко наріжте капусту, а морквину грубо натріть.

З’єднайте овочі та можете додати насіння кропу на свій смак. Перемішайте.

Покладіть капусту в банку або іншу підходящу тару.

У кип’ячену воду всипте сіль, розмішайте і залийте капусту.

Залиште на 5-6 днів на кухні і щодня протикайте за допомогою ножа, щоб гіркота йшла з капусти разом з вуглекислим газом.

Після цього розкладіть капусту, утрамбовуючи, по банкам. Всипте в кожну ємність по дві ст. л. цукру і залийте розсолом.

На пару днів поставте капусту в холодильну камеру або погріб. Потім можете їсти.

По яких днях потрібно квасити капусту. Наш сімейний рецепт

Таку капустки можна тушкувати, а після використовувати в якості начинки для пиріжків.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь