Шалено смачна маринована капуста

Маринування на зиму

Така капусточка готується швидко, а зберігається досить довго. Звичайно ж, у кожної господині є свій рецепт приготування капусти, а й наш гідний вашої уваги, повірте на слово. Дуже добре підходить в якості доповнення до будь-якої страви, спробуйте – залишитеся в захваті!

Необхідні продукти

  • 2 кілограми капусти
  • 3 цибулини
  • 4 солодких перці
  • 2 моркви
  • 1 гострий перець

Для маринаду

  • 1 літр води
  • 6 столових ложок цукру
  • 2 столові ложки солі
  • 1 чайна ложка насіння гірчиці
  • пів чайної ложки куркуми
  • 10 штук перцю горошком
  • 100 мілілітрів оцту 9%

Солодкий перець очищаємо від насіння і перегородок, а потім нарізаємо соломкою. Очищену цибулю нарізаємо пір’їнками. Морква очищаємо і натираємо на тертці. Гострий перець нарізаємо кільцями.

Тонко шаткуємо капусту.

Всі продукти перекладаємо в глибоку миску або таз. Додаємо всі приготовані спеції, воду і оцет. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 1 годину. За цей час салат перемішуємо ще 2-3 рази.

Через відведений час капусту ще раз перемішуємо і розкладаємо по банках. У кожну доливаємо розсіл з тазика, закриваємо кришками і прибираємо в холодильник. Таку капусту можна їсти відразу ж після приготування.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь