Готую хрустку квашену капусту, не відміряючи інгредієнти. Інші рецепти і не пробую

Маринування на зиму

За цим рецептом я готую квашену капусту вже багато років. Хоча тут і немає як такого рецепта. Просто один з методів закваски найсмачнішої капустка! Стояти над нею теж не треба. Залишити на три доби її в спокої, а після насолоджуватися соковитістю і хрусткістю!

Отже, переходжу до процесу приготування:

Наріжте капусту, але перед цим правильно її виберіть, адже це дуже важливо. Всім зрозуміло, що чим більше соковита і смачна капуста, то тим кращим буде результат!

Тобто вибирайте капусту щільну і соковиту, а далі шаткуйте тільки за допомогою ножа.

Перекладіть її в миску і посоліть. Сіль відміряти не потрібно – просто по чуть-чуть соліть і перемішуйте, а після пробуйте. Капустка повинна бути посолена трохи сильніше, ніж на салат, тобто трохи пересолена.

Перемішуйте ретельно, але при цьому не придавлюйте овоч. Після того, як капуста виділить сік, можете всипати трошки цукру. У цьому випадку теж, як для салату. Якщо не хочете, то можна і без цукру. Але мені здається, що з ним смачніше.

Готую хрустку квашену капусту, не відміряючи інгредієнти. Інші рецепти і не пробую

Далі грубо натріть моркву і всипте в капусту. Туди ж відправте лавровий листочок і перець горошком. Знову перемішайте, але не придавлюйте.

Тепер можете розкласти капусту по банках, щільно її утрамбовуючи. Сік буде зверху.

Готую хрустку квашену капусту, не відміряючи інгредієнти. Інші рецепти і не пробую

Ємності з капустою помістіть в миски і залиште на 36 годин. Кришкою закривати не потрібно! Навіть протикати не потрібно. Просто нехай стоїть і кваситься.

В результаті ось що виходить:

Готую хрустку квашену капусту, не відміряючи інгредієнти. Інші рецепти і не пробую

Після цього закрийте кришками і помістіть приблизно на два дні в холодильну камеру. А далі можете пробувати!

Готую хрустку квашену капусту, не відміряючи інгредієнти. Інші рецепти і не пробую

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар