Рецепт смачних квашених бурих помідорів

Квашені бурі помідори, рецепт приготування Закуски

Завдяки цьому рецепту, ви приготуєте шалено смачні бурі помідори, від яких течуть слинки при одному погляді. Їх смак просто не описати ніякими словами. Якщо не пробували такі помідорчики, то бігом приступайте до приготування. Готуються вони досить легко і швидко. Впорається навіть недосвідчена господиня.

Щоб приготувати квашені помідори візьміть такі продукти:

  • 2 кг бурих або зелених помідорів;
  • 2 солодких перчика;
  • 1 великий або два маленьких пучка петрушки;
  • 2 гострих перчика;
  • 12 зубчиків часнику;

Для приготування двох літрів розсолу знадобиться:

  • 4 ст. л. солі;
  • 8 ст. л. цукру.

Поетапний процес приготування квашених помідорів

Зелень споліскуємо під водою і дрібненько січемо.

У часнику знімаємо лушпиння і подрібнюємо його за допомогою блендера або давилки.

Весь перчик очищаємо від насіння і ріжемо на шматки. Кладемо все в блендер і перетворюємо в кашку. Якщо відсутній блендер, то допоможе м’ясорубка.

Всі подрібнені овочі змішуємо додаємо по одній столовій ложці цукру і солі. Гарненько розмішайте.

Рецепт смачних квашених бурих помідорів

Помідори ретельно миємо, сушимо і розрізаємо на дві половини, але не до кінця.

У помідорів вичищаємо серединку і фаршируємо приготованою начинкою (приблизно по одній чайній ложечці начинки).

Рецепт смачних квашених бурих помідорів

Для розсолу воду наливаємо в каструлю і всипаємо сіль і цукор. Ставимо на вогонь і чекаємо, коли закипить. Потім охолоджуємо розсіл.

Помідори, складені в ємність, заливаємо остиглим розсолом, накриваємо плоскою тарілкою і ставимо зверху ще одну тарілку для вантажу.

Через п’ять днів квашені помідори готові до вживання.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар