Рецепт смачного салату з баклажанів, яйця і цибулі

Салати з овочами

Якщо Ви хочете здивувати близьких і друзів своїми кулінарними здібностями, тоді цей рецепт для Вас стане справжньою знахідкою. За смаком такий салатик нагадує страву з грибів.

Але грибами тут і не пахне. Основним продуктом є баклажани. З самого простого набору продуктів можна домогтися неймовірного результату. Салатик на смак виходить дуже ніжним і незвичайним. Такі страви доводять, що кулінарію також можна віднести до мистецтва.

Необхідні продукти:

  • Середній баклажан – 3 штуки
  • Дві невеликі головки цибулі
  • Майонез – 60 грам
  • Яйце – 3 штуки
  • Сіль, цукор і перець – на свій розсуд

Маринад:

  • Вода – 70 грам
  • Цукор – 5 грам
  • Оцет 9% – 60 грам
  • ½ чайної ложки солі

Яйця необхідно зварити круто, очистити від шкаралупи і нарізати соломкою. Миті баклажани нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо сіллю і залишаємо на 30 хвилин, щоб прибрати гіркоту.

Тепер потрібно замаринувати цибулю. Для цього цибулю ріжемо півкільцями, не грубо, з’єднуємо всі перераховані вище інгредієнти для маринаду і заливаємо отриманою сумішшю цибулю. Перемішуємо і даємо настоятися чверть години.

На розігріту сковороду вливаємо олію і обсмажуємо баклажани від 6 до 8 хвилин. Щоб пішов зайвий жир, перекладаємо їх на паперові серветки.

Формуємо салат. Викладаємо баклажани в відповідну салатницю, додаємо підготовлені раніше яйця і мариновану цибулю. Потім заправляємо все майонезом і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Готово, тепер можна знімати пробу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар