Рецепт смачного домашнього батона за 30 хвилин. У магазині більше не купую!

Домашній батон за пів години - рецепт приготування Домашній хліб

Домашній батон стане для вас найулюбленішим, і ви більше не захочете купувати його в магазині. З таким батоном будь-який бутерброд перетворюється в шедевр. На його приготування знадобиться максимум півгодини, а результат перевершить всі очікування! М’який, з хрусткою скоринкою і смачний батон стане частим гостем у вашій родині.

Продукти, які знадобляться:

  • Дріжджі – 6 г;
  • Масло вершкове – 30 г (можна замінити маргарином);
  • Борошно – 250 г;
  • Молоко – 100 мл;
  • Сіль – 4 г;
  • Вода – 50 мл.

Для змазування верхівки:

  • Один жовток;
  • Молоко – 5 г.

Покроковий процес приготування батона вдома

Спочатку в глибокому посуді з’єднуємо всі сухі інгредієнти, які вказані вище. Потім додаємо до них маргарин, вливаємо молоко, воду і починаємо вимішувати тісто.

Перекладаємо тісто в мисочку, яку перед цим потрібно змастити соняшниковою олією. Відправляємо його на півгодини в тепленьке місце, накривши плівкою.

Через 30 хвилин, обминаємо тісто і ставимо на 60 хвилин в тепленьке місце, накривши плівкою.

Кухонний стіл присипаємо борошном, викладаємо на нього тісто і розкачуємо в пласт, товщина якого повинна бути приблизно 5 мм.

Формуємо з пласта батон, звернувши його в несильно тугий рулет, але такий, щоб не було порожніх місць. Після кожного обороту тіста защипуємо щільно края рулету пальцями, як би прикріплюючи до пласту розкачане тісто.

Рецепт смачного домашнього батона за 30 хвилин. У магазині більше не купую!

На останньому обороті згортання закріплюємо краї дуже добре.

Батон кладемо на деко з пергаментним папером і прикривши плівкою, знову прибираємо в тепленьке місце на півгодини.

Потім робимо на батоні надрізи по діагоналі за допомогою гострого ножа. Жовток перемішуємо з молоком і змащуємо отриманою сумішшю верхівку батона.

Рецепт смачного домашнього батона за 30 хвилин. У магазині більше не купую!

Духовку включаємо на 200 °, щоб розігрілася, і після відправляємо батон на півгодини. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар