Це найкращий рецепт засолювання сала! Від нього у вас потечуть слинки! Сало виходить дуже ніжним, смачним і з пікантною ноткою!
Для приготування краще взяти сало з м’ясним прошарком. Приготування займає небагато часу, але головне витримка продукту в розсолі.
Для засолювання сала вам знадобляться наступні продукти:
- Сало з прорізом – 2 кг;
- Вода – 5 склянок;
- Сіль – 1 стакан;
- Лаврові листочки – 5 штук;
- Перець – 10 горошин;
- Часник – 8-9 зубчиків.
Приступаємо до засолюванні сала
Наповніть каструлю п’ятьма склянками води. Всипте сіль і поставте на вогонь. Коли вода закипить, приберіть каструлю з плити.
Сало порізати тонкими скибочками, а часник поріжте тоненькими пластинками.
Візьміть скляну баночку і викладіть трохи сала, зверху часник, перчик і лавровий листочок. І так чергуйте поки не закінчаться інгредієнти.
Остиглим розсолом наповніть баночку з салом і спеціями. Прикрийте кришкою ємність, але не повністю.
Спочатку нехай сало постоїть на кухні при кімнатній температурі, а після відправте його на пару тижнів в холодильник.
Якщо ви будете регулярно їсти таке сало, то підвищите імунітет і виведіть радіонукліди з організму.