Приготувати курячі стегна в соєвому соусі може навіть підліток. До того ж курка дійсно виходить соковитою і смачною. Варто і вам спробувати!
Необхідні продукти:
- Куряче стегно – 800 г
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. Л.
- Цибуля – 3 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
У курячих стегон видаліть кісточки. М’ясо промийте і висушіть паперовими рушниками. Приготуйте маринад. Для цього змішайте соєвий соус з гірчицею і подрібненим часником.
До цієї суміші додайте перець і сіль за смаком. Гарненько перемішайте інгредієнти, залийте масою стегенця. Перемішайте і залиште м’ясо маринуватися на 2 години.
Через деякий час очистіть цибулю, наріжте її тонкими півкільцями. Розкладіть їх по дну форми для запікання. Одним шаром викладіть поверх цибулі курячі стегна.
Запікайте страву в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин. Якщо ви додасте в маринад трохи меду, з’явиться золотава скоринка. Але це за смаком, звичайно.
Насправді, якщо ви поспішаєте, досить промаринувати стегенця в соєвої суміші і 20 хвилин. Головне – полийте залишками маринаду стегна в процесі запікання. Тоді вони залишаться соковитими, і соєвий смак буде яскравішим. Сподобалися запечені курячі стегенця в соєвому соусі? Діліться враженнями в коментарях!