Рецепт приготування корисних і ароматних цукатів зі слив

Рецепти заготовок на зиму

Цукати виходять щільними, ароматними і смачними, вони будуть довго зберігатися і ви зможете їх додавати в найрізноманітніші десерти.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сливи без кісточок – 4 кг;
  • цукор – 1.5 кг;
  • вода – 1 стакан;
  • лимонна кислота – половина ч.л.

Цукати зі слив: процес приготування

У слив видаляємо кісточки. Цукор заливаємо водою і ставимо каструлю на вогонь, варимо, перемішуючи, щоб не пригоріло

Коли сироп закипить, додаємо сливи і варимо після закипання 30 хвилин на невеликому вогні.

Відкидаємо ягоди на сито і даємо стекти сиропу.

Сироп кип’ятимо до того часу, поки він не стане густіший. Знімаємо з плити і охолоджуємо.

Коли сироп зовсім остигне, знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння і кидаємо сливи.

Варимо після закипання хвилин 5 і виймаємо сливи на сито.

Таким чином варимо кілька разів, поки сливи не стануть блискучими. При останньому варінні, додаємо лимонну кислоту.

Розкладаємо сливи і сироп в стерилізовані банки і зберігаємо в прохолодному місці.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар