Цукати виходять щільними, ароматними і смачними, вони будуть довго зберігатися і ви зможете їх додавати в найрізноманітніші десерти.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сливи без кісточок – 4 кг;
- цукор – 1.5 кг;
- вода – 1 стакан;
- лимонна кислота – половина ч.л.
Цукати зі слив: процес приготування
У слив видаляємо кісточки. Цукор заливаємо водою і ставимо каструлю на вогонь, варимо, перемішуючи, щоб не пригоріло
Коли сироп закипить, додаємо сливи і варимо після закипання 30 хвилин на невеликому вогні.
Відкидаємо ягоди на сито і даємо стекти сиропу.
Сироп кип’ятимо до того часу, поки він не стане густіший. Знімаємо з плити і охолоджуємо.
Коли сироп зовсім остигне, знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння і кидаємо сливи.
Варимо після закипання хвилин 5 і виймаємо сливи на сито.
Таким чином варимо кілька разів, поки сливи не стануть блискучими. При останньому варінні, додаємо лимонну кислоту.
Розкладаємо сливи і сироп в стерилізовані банки і зберігаємо в прохолодному місці.