Рецепт приголомшливого м’яса в духовці. Секрет в особливому маринаді

Запечене м'ясо в духовці - відмінний рецепт Закуски

М’ясо, приготоване таким методом, здивує Вас своїм незвичайним смаком. Секрет криється в особливому маринаді.

Я, в своєму рецепті, використовую свинячі ребра, але Ви можете взяти будь-яку її частину. Спробуйте, не пошкодуєте.

Продукти:

  • свинячі ребра – півтора кілограма
  • мед – 20 грам
  • цибуля – 3-4 одиниці
  • французька гірчиця горошком – 20 грам
  • часник – 2 зубчики
  • гірчиця звичайна – 20 грам
  • соєвий соус – 80 грам
  • соус для шашлику – 40 грам
  • рослинна олія – 40 грам
  • сіль і перець.

Спосіб приготування м’яса в духовці

Зробимо маринад

У глибокому посуді з’єднуємо соєвий соус і два види гірчиці. Потім кладемо мед, соус для шашлику і вливаємо олію. Потрібно добре все перемішати, щоб розчинився мед.

Беремо м’ясо і робимо глибокі надрізи між кістками. М’ясо повністю розрізати не потрібно.

М’ясо занурюємо в маринад розрізаною частиною вниз. Він повинен повністю покрити ребра.

Накриємо його харчовою плівкою або щільною кришкою і залишимо просочуватися на дві години, в холодильнику.

М’ясо будемо готувати на подушці з цибулі. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.

У приготовлений рукав для запікання кладемо спочатку цибулю, а потім і м’ясо. Потім полийте маринадом м’ясо. Маринаду не шкодуйте, можна сміливо використовувати його половину.

Закріплюємо кінці рукава і відправляємо ребра запікатись в духовку на 40-45 хвилин. Духовку попередньо розігрійте до 220 градусів.

Через зазначений час, дістаємо м’ясо, зверху зрізаємо частину рукава, на зразок човника, і поливаємо рештою маринадом. Повертаємо його в духовку ще на 20-25 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар