Рецепт маринованого болгарського перцю по-корейськи на зиму

Рецепти заготовок на зиму

Ми хочемо вам запропонувати закрити на зиму цю чудо-закуску з болгарського перцю. Заготівля виходить надзвичайно смачною і сподобається всім без винятку. Взимку, відкривши баночку з цієї закускою, ви опинитеся в літніх днях!

Які продукти необхідні:

  • Півтора кілограмів болгарського перцю;
  • Пучок невеликого розміру зелені;
  • Чотири зубці часнику;
  • Чотири стол. ложки цукру;Пів гострого перцю;
  • Три чайн. ложки приправи для моркви по-корейськи;
  • Дві чайн. ложки солі;
  • 100 мл 9% -ого оцту (підійде також яблучний або винний);
  • 100 мл олії соняшникової.

Переходимо до процесу приготування

Спочатку відріжте плодоніжки у перців, очистіть їх від насіння і поріжте у вигляді смужок. Складіть в миску.

Дрібненько посічіть зелень і пересипте в перець. Туди ж видавити або дрібно поріжте часник, додайте гострий перець, порізаний у вигляді кілець (його можна взяти стільки, скільки ви любите гостре).

Далі додайте всі сухі і рідкі інгредієнти, які перераховані вище. Дуже добре перемішайте і залиште на дві години. Щоб перець промаринуватися. Через кожні 30 хвилин перемішуйте, щоб все рівномірно замаринувалося.

Якщо вам не подобаються спеції для моркви по-корейськи, то їх можна замінити іншими приправами, наприклад, коріандром, перцем чилі, кардамоном.

Через дві години, розкладіть по вимитим і сухим баночках маринований перець, щільно укладаючи його. Розподіліть по ємностях маринад, який залишився.

Візьміть каструлю побільше і на дно покладіть рушник. Поставте на нього банки і налийте воду теплого стану по плечики. Помістіть на вогонь і після закипання стерилізуйте 10 хвилин.

Після витягніть баночки і закрутіть кришками. Зберігати можете заготовку в домашніх умовах.

З даної кількості продуктів вихо

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар