Пишний, ароматний з хрусткою скоринкою домашній хліб без замісу

Домашній хліб без замісу - рецепт приготування Домашній хліб

Любите домашній хліб, але боїтеся братися за його приготування? Тоді цей рецепт для вас. Все дуже просто і швидко, адже тісто не потрібно буде вимішувати. Хліб зовні виходить з хрусткою скоринкою, а всередині м’яким, пористим і вологим. А так як він простий в приготуванні, ви зможете готувати його кожен день. Адже не один магазинний хліб не зрівняється з домашнім!

Що потрібно для приготування:

  • 530 г борошна пшеничного;
  • 10 г живих дріжджів або 4 г сухих;
  • одна ч. л. солі;
  • 420 мл води.

Переходимо до процесу приготування смачного хліба

Воду гріємо до теплого стану (37-39 °) і розчиняємо в ній дріжджі.

Борошно просіваємо в глибокий посуд, всипаємо сіль і вливаємо розчинені дріжджі. Вимішуємо тісто, яке повинно вийти середньої щільності.

Ємність з тістом накриваємо плівкою, залишивши невелику дірочку, щоб виходило повітря. Залишаємо на пару годин в тепленькому місці.

Через дві години, тісто має збільшитися вдвічі, а на його поверхні повинні були з’явитися бульбашки.

Не чіпаючи тісто, закриваємо тісто повністю плівкою або кришкою і поміщаємо на 8-10 годин в холодильник.

Вранці дістаємо необхідну кількість тіста, присипаємо руки борошном і обвалюємо шматок в борошні, скачуючи його в колобок (просто підгинаємо краї тіста по черзі вниз і всередину).

На поверхню кладемо пекарський папір, присипаємо його борошном і поміщаємо зверху колобок, якому даємо 40-60 хвилин, щоб ще підійшов.

Духовку включаємо на 235 °, щоб розігрілася.

На тісті робимо три неглибоких розрізу і разом з пекарним папером кладемо на деко, яке ставимо в духовку посередині. А під ним поміщаємо ще один лист, в який потрібно налити півтори склянки кип’ятку. Так ви створите ефект парової лазні.

Пишний, ароматний з хрусткою скоринкою домашній хліб без замісу

Випікаємо хлібець 45 хвилин. Потім виймаємо з духовки і даємо йому охолонути на решітці.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар