Простий весняний салат на раз-два: ніколи не набридне

Салати з овочами

Весь процес настільки швидкий і легкий, що його можна описати кількома словами: раз – помили, два – порізали, три – перемішали – і подали на стіл. Салат виходить по-весняному свіжим, яскравим, легким і дуже ароматним. Закуска, зроблена на швидку руку, виручить під час приходу несподіваних гостей, стане прекрасною вечерею і буде чудово виглядати на святковому столі.

Склад продуктів

  • один довгий свіжий огірок;
  • чотири зварених круто яйця;
  • одна банка консервованого зеленого горошку;
  • пучок будь-якої зелені;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • дві столові ложки майонезу (або сметани).

Простий весняний салат: покроковий процес приготування

Заздалегідь треба буде відварити курячі яйця (протягом восьми хвилин після закипання), охолодити їх у холодній воді і очистити від шкаралупи.

Довгий свіжий огірок промиваємо, обсушуємо і відрізаємо кінчики. Нарізаємо маленькими кубиками і перекладаємо в салатник.

Такими ж маленькими кубиками нарізаємо зварені круто яйця, відправляємо до огірків.

Добрий пучок будь-якої зелені (мені подобається в цьому салаті кріп) обов’язково промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і дрібно січемо ножем. Кладемо в салат.

В останню чергу відправляємо в салат консервований зелений горошок (якщо не любите, то можете пропустити цей етап), солимо і перчимо до смаку.

Заправляємо все домашнім майонезом або сметаною і подаємо на стіл.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар