Будь-яка риба з таким маринадом виходить просто розкішною. Самі по собі минтай і хек помилково вважаються несмачними, тому я просто пропоную зробити їхній природний смак ще яскравішим і оригінальнішим.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- перець чилі, 4 шт.;
- часник, 10 шт;
- цукор звичайний чи коричневий, 3 ст.л;
- чебрець, перець, кориця, мускатний горіх, сіль.
Процес приготування риби
Змішуємо перераховані вище інгредієнти для маринаду і перебиваємо їх за допомогою блендера до однорідності.
Висипаємо суміш на шматки риби та добре перемішуємо. Залишаємо маринуватися у холодильнику на 6 годин, періодично перемішуючи.
Готувати мариновану рибу можна у будь-який спосіб, на сковороді або в духовці.
Щоб рибка вийшла ще смачнішою, в якості паніровки беріть кукурудзяне борошно великого помолу. Так у рибі зберігаються всі соки та натуральний смак.
Також ви можете маринувати рибку в старому, класичному соусі з гірчиці та майонезу – раніше його використовували для будь-якої риби, яку потім запікали у духовці або смажили у сковороді. Сметана та домашні майонези не підходять, вони розшаровуються під впливом високої температури та погіршують смак страви. Для яскравішого аромату ви можете в маринад насипати готові приправи для риби.