Просто викладаю все шарами і ставлю в духовку – вечеря готова

Страва з курки шарами - рецепт приготування Другі страви з птиці

Дуже смачна запечена страва з курячого м’яса і сезонних овочів – виходить дуже ситно і корисно.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • куряча грудка – 200 г;
  • баклажани, цибуля по 1 шт;
  • помідори – 300 г;
  • гострий перець – шматочок;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець болгарський – 1 шт;
  • сіль, перець, спеції;
  • рис варений – 80 г;
  • масло вершкове – 50 г.

Процес приготування страви з куркою

Якщо у вас баклажан гірчить, тоді ріжемо шматочками, заливаємо солоною водою на хвилин 10, щоб пішла гіркота. Промиваємо під проточною водою і просушуємо паперовими рушниками.

М’ясо ріжемо шматочками, солимо і заправляємо улюбленими спеціями, залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Розтоплюємо вершкове масло на сковороді і обсмажуємо дрібні кубики цибулі до напівпрозорості.

Ріжемо шматочками помідори і подрібнюємо ножем часник, додаємо до цибулі, перемішуємо і перчимо до смаку.

Тепер частину цього соусу виливаємо на дно форми для запікання і викладаємо відварений рис рівним шаром.

Викладаємо м’ясо, трохи досолюємо, зверху накриваємо всі шматочками баклажан, потім кільцями болгарського перцю.

Заливаємо страву соусом, накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку до 220 градусів на 40 хвилин.

Просто викладаю все шарами і ставлю в духовку - вечеря готова

Порада: за 5 хвилин до закінчення запікання, ви можете за своїм бажанням, ще й посипати тертим сиром і запекти його до рум’яності.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар