Одна з моїх улюблених закусок – мариновані баклажани за цим рецептом. Подаю і на вечері для сім’ї, і гостям. Намагаюся завжди приготувати побільше, адже закуска моментально з’їдаються. Баклажани виходять дуже смачними і злегка пікантними. Обов’язково спробуйте!
Які необхідні продукти:
- 5-6 середніх баклажанів;
- 10 зубців часнику;
- Три ст. л. коричневого цукру;
- Дві склянки води;
- 100 мл 6% -ого оцту;
- Півтори ст. л. солі;
- 10 горошин перцю;
- 5 лаврових листочків;
- Одна ст. л. олії соняшникової;
- 4 гвоздики.
Приступаємо до приготування
Для початку позбавляємося від шкірки баклажанів, зрізаємо. Ріжемо їх пластинами і обсмажуємо на олії до золотистості.
Всі інші продукти, крім часнику, з’єднуємо в каструлі, поміщаємо на вогонь, чекаємо, коли маринад закипить, прибираємо з плити і даємо охолонути. Часник ріжемо на пластинки.
Беремо ємність, в якій будемо зберігати баклажани. Кожну пластину баклажана вмочаємо в маринаді і складаємо в ємність, чергуючи з часником
Заливаємо маринадом, в якому баклажани будуть плавати. Так і має бути.
Розміщуємо на 3-5 доби в холодильну камеру, а після пробуємо смакоту.