Постійно в сезон готую мариновані баклажани. Дуже люблю цю закуску!

Закуски

Одна з моїх улюблених закусок – мариновані баклажани за цим рецептом. Подаю і на вечері для сім’ї, і гостям. Намагаюся завжди приготувати побільше, адже закуска моментально з’їдаються. Баклажани виходять дуже смачними і злегка пікантними. Обов’язково спробуйте!

Які необхідні продукти:

  • 5-6 середніх баклажанів;
  • 10 зубців часнику;
  • Три ст. л. коричневого цукру;
  • Дві склянки води;
  • 100 мл 6% -ого оцту;
  • Півтори ст. л. солі;
  • 10 горошин перцю;
  • 5 лаврових листочків;
  • Одна ст. л. олії соняшникової;
  • 4 гвоздики.

Приступаємо до приготування

Для початку позбавляємося від шкірки баклажанів, зрізаємо. Ріжемо їх пластинами і обсмажуємо на олії до золотистості.

Всі інші продукти, крім часнику, з’єднуємо в каструлі, поміщаємо на вогонь, чекаємо, коли маринад закипить, прибираємо з плити і даємо охолонути. Часник ріжемо на пластинки.

Беремо ємність, в якій будемо зберігати баклажани. Кожну пластину баклажана вмочаємо в маринаді і складаємо в ємність, чергуючи з часником

Заливаємо маринадом, в якому баклажани будуть плавати. Так і має бути.

Розміщуємо на 3-5 доби в холодильну камеру, а після пробуємо смакоту.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар