Що робити, якщо прості напої вже набридли, хочеться чогось нового, корисного та з тих інгредієнтів, що знаходяться під рукою? Напій із полуниці — це гарна витівка. Ми пропонуємо вам скуштувати цей рецепт на практиці.
Кількість банок безпосередньо залежатиме від кількості полуниці. Ми розрахували за грамами скільки потрібно для однієї літрової банки, щоб отримати насичений і ароматний напій.
Складові:
- Полуниця – 250 грам на кожну пляшку.
- Цукор – 80 грам на кожну пляшку.
- Кип’яток.
Приготування:
Для початку помиємо ягоди та знімемо з них зелені листяні частини. Загалом у нас два кілограми полуниці.
Беремо чисті скляні банки місткістю 1 л. На кожну банку розраховуємо 250 г полуниці. За допомогою лійки засипаємо по 80 гр цукру.
Вливаємо кип’яток, доходячи до шийки. Накриваємо все кришками і щільно закручуємо, можна скористатися рушником. Якщо переживаєте можете простерилізувати.
Загалом у нас вийшло 8 банок. Виставляємо їх на рушник та накриваємо теплим пледом. Залишаємо напій на 24 години. Чекаємо на повне охолодження.
Компот із прозорого перетворився на яскраво-червоний. Такі вироби можна зберігати прохолодному місці протягом цілого року, це досить добрий термін для ягідного компоту. Приємно питиме його взимку, коли врожай пройде, а наступний буде нескоро.
Головні умови зберігання: щільно закриті банки без попадання повітря. Радуйте себе та своїх близьких. Смачного.