Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Домашній хліб

Простий рецепт домашнього пшеничного хліба. Тонка хрумка скоринка, повітряний вологий усередині та шалено ароматний!

Тісто безопарне, але мінімальна кількість дріжджів і більш тривале бродіння забезпечують надзвичайний смак і аромат!

Домашній хліб – це особлива магія!

Необхідні продукти:

  • 500 грн. пшеничного борошна в/с, хлібопекарський
  • 330 мл. води
  • 5 гр. цукру
  • 10 гр. вершкового масла
  • 10 гр. солі
  • 8гр. пресованих дріжджів чи 3 гр. сухих швидкодіючих

Як приготувати домашній хліб

У теплій воді розчиняю дріжджі.

Всипаю цукор, сіль, додаю м’яке вершкове масло.

Додаю борошно і замішую тісто.

Вимішую тісто вручну 15 хвилин. Можна замісити міксером.

Повинна вийти гладка грудочка.

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Кладу тісто в миску змащену олією, накриваю та залишаю для бродіння на 2 години. За годину тісто потрібно скласти.

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Тісто перекладаю на поверхню змащену олією і складаю конвертом.

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Залишаю у мисці ще на 1 годину.

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Готове тісто округляю та залишаю відпочити на 10-15 хвилин.

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Розтягую в пласт, прибираю великі бульбашки повітря. Тепер потрібно звернути рулетом.

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Заготівлю укладаю у форму розміром 30*11 см.

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Вистоювання 1,5-2 години.

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Випікати хліб потрібно при 220 °С — 40…45 хвилин. Духовку розігріваю заздалегідь, кладу форму із хлібом і збризкую стінки духовки водою, для додаткової пари.

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Хліб залишаю остигнути на решітці.

Чудовий смак, аромат, тонка хрумка скоринка. Він явно вартий витраченого часу.

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Вдалої випічки та приємного апетиту!

Показую як спекти простий домашній хліб «Тостовий» з тонкою хрусткою скоринкою

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар