Простий рецепт домашнього пшеничного хліба. Тонка хрумка скоринка, повітряний вологий усередині та шалено ароматний!
Тісто безопарне, але мінімальна кількість дріжджів і більш тривале бродіння забезпечують надзвичайний смак і аромат!
Домашній хліб – це особлива магія!
Необхідні продукти:
- 500 грн. пшеничного борошна в/с, хлібопекарський
- 330 мл. води
- 5 гр. цукру
- 10 гр. вершкового масла
- 10 гр. солі
- 8гр. пресованих дріжджів чи 3 гр. сухих швидкодіючих
Як приготувати домашній хліб
У теплій воді розчиняю дріжджі.
Всипаю цукор, сіль, додаю м’яке вершкове масло.
Додаю борошно і замішую тісто.
Вимішую тісто вручну 15 хвилин. Можна замісити міксером.
Повинна вийти гладка грудочка.
Кладу тісто в миску змащену олією, накриваю та залишаю для бродіння на 2 години. За годину тісто потрібно скласти.
Тісто перекладаю на поверхню змащену олією і складаю конвертом.
Залишаю у мисці ще на 1 годину.
Готове тісто округляю та залишаю відпочити на 10-15 хвилин.
Розтягую в пласт, прибираю великі бульбашки повітря. Тепер потрібно звернути рулетом.
Заготівлю укладаю у форму розміром 30*11 см.
Вистоювання 1,5-2 години.
Випікати хліб потрібно при 220 °С — 40…45 хвилин. Духовку розігріваю заздалегідь, кладу форму із хлібом і збризкую стінки духовки водою, для додаткової пари.
Хліб залишаю остигнути на решітці.
Чудовий смак, аромат, тонка хрумка скоринка. Він явно вартий витраченого часу.
Вдалої випічки та приємного апетиту!