Особливі запечені курячі ніжки

Запечені курячі ніжки - рецепт страви Другі страви з птиці

Сьогодні ви дізнаєтеся, як з простих продуктів приготувати розкішну ресторанну страву. Курячі ніжки виходять такі смачні, що зведуть вас з розуму вже від одного тільки запаху. Ніжки виходять ніжні завдяки спеціальному соусу, а свіжі овочі роблять їх більш соковитими. Всі разом створюють таке неземне поєднання смаку, що просто не передати словами.

Необхідні продукти

  • 7 курячих ніжок
  • 7 штук картоплі
  • 1 солодкий перець
  • 150 грам сиру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • 1 чайна ложка розмарину
  • половина лимона
  • 8 столових ложок соняшникової олії

У миску насипаємо сіль, додаємо чорний перець, паприку і розмарин, туди ж вливаємо лимонний сік і соняшникову олію, перемішуємо.

Картоплю очищаємо і нарізаємо шматочками. Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками.

Беремо форму і викладаємо по колу ніжки. Між ними викладаємо картоплю, солодкий перець і поливаємо соусом. Накриваємо все фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 45 хвилин.

Через відведений час дістаємо форму з духовки, знімаємо фольгу і присипаємо все сиром. Відправляємо заготовку знову в духовку і запікаємо ще 10 хвилин.

Шикарна і смачна страва на обід або вечерю готова, можна подавати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар